ICS tekent contract met Stichting Kenya Kinderen

ICS directeur Ronald Messelink heeft deze week een partnerschap contract getekend met Stichting Kenya Kinderen. In het dorp Maai Mahiu in Kenia gaat ICS van start met een vooronderzoek en testboringen om te bepalen of het haalbaar is in deze gemeenschap drie waterpunten te installeren. 

Stichting Kenya Kinderen biedt al jaren financiele steun aan een weeshuis in Maai Mahiu. In de loop der jaren realiseerden zij onder meer toiletten en sanitair en een nieuw bijgebouw. Maar de toegang tot schoon drinkwater is in dit dorp al jaren een probleem. Om die reden hebben beide partijen besloten een samenwerking aan te gaan om de 8.000 inwoners van Maai Mahiu te voorzien van schoon drinkwater.

Het vooronderzoek en de testboringen moeten uitwijzen of de bron voldoende water bevat om er een duurzaam en rendabel watersysteem te kunnen bouwen. Als dat het geval is wil ICS drie waterpunten realiseren met elk drie kranen. Elk tappunt krijgt dan, net zoals bij onze waterprojecten in West- Kenia en Tanzania, een prepaid betaalmeter van Susteq. Met een chipkaart, die bewoners vooraf kunnen opladen bij deelnemende winkeltjes in de buurt, kunnen ze direct betalen voor de hoeveelheid water die ze getapt hebben. De inkomsten die we hiermee genereren worden gebruikt voor onderhoud van het systeem, eventuele reparaties en kwaliteitscontroles. Want alleen zo kunnen we er voor zorgen dat de tappunten langdurig schoon en veilig drinkwater blijven leveren.



ICS directeur Ronald Messelink en voorzitter Erwin van Andel van Stichting Kenya Kinderen