Een week van uitersten

Begin september vertrokken acht leden van vijf verschillende Rotary clubs naar Kenia. De Rotary clubs zetten zich al jaren in voor ICS en hebben met verschillende acties en evenementen, waaronder ‘Wandelen voor Water’, in de afgelopen jaren vele duizenden euro’s opgehaald om de waterprojecten van ICS mogelijk te maken. Begrijpelijk dat de Rotary leden na al die jaren de resultaten dan ook weleens in het echt willen aanschouwen. En zo geschiedde. De dames en heren kochten elk een vliegticket en pakten hun koffers om gezamenlijk af te reizen naar Kenia.  

We vroegen drie deelnemers hun foto’s te delen en ons te laten weten:
Welk moment maakte het meeste indruk?




Jos Kamphuis, Rotaryclub Oldebroek-Elburg: “Deze foto’s laten echt twee uitersten zien. Water dat met ezels uit de bergen wordt gehaald, duur wordt verkocht en verontreinigd is. En daar tegenover het gerealiseerde waterproject van ICS.”

Bert Feijen is lid van Rotaryclub Harderwijk: “Voor baby’s, kinderen en ouderen is het extra van belang dat er gemakkelijk en vertrouwd gebruik gemaakt kan worden van water. Zij hebben niet de mogelijkheid lange afstanden af te leggen om schoon drinkwater te bemachtigen.”

Sara Wink, fondsenwerver bij ICS, leidde de groep rond: “Wat mij enorm raakte was het bezoek samen met Rotary aan de gemeenschap van Kakoli waar wij als ICS toegang tot schoon drinkwater hebben gerealiseerd. De vrouwen hadden een prachtig lied voorbereid in het Swahili en het Engels om ons te laten weten wat dit voor hun betekent. Bij het zingen besefte ik me ineens dat ik hier jaren voor gewerkt had en dat kwam nu allemaal bij elkaar.”