Feestelijke opening Reul waterstation

Reul is het derde waterzuiveringsstation dat ICS heeft geopend in de provincie Siem Reap in het noorden van Cambodja. En dat ging gepaard met de nodige feestelijkheden. Honderden mensen, genodigd of gewoon uit nieuwsgierigheid, kwamen een kijkje nemen. ICS streeft er naar om in de komende vier jaar in totaal 60 waterstations te openen in dit gebied.

Op de eerste dag verkocht Chea Rai, de lokale onderneemster die dit station runt, 55 flessen gezuiverd water (van 20 liter). Iets minder dan gehoopt maar een klantenkring opbouwen kost nou eenmaal tijd. Tijdens de opening was er, naast een hoop gezelligheid, ook aandacht voor het hoe en waarom van schoon drinkwater. Want nog lang niet iedereen is er van doordrongen dat schoon drinkwater een hoop ziektes en ellende kan voorkomen.

De eerste drie van de zestig waterzuiveringsstations zijn inmiddels operationeel. Elk station wordt gerund door een lokale ondernemer. Bewoners van het dorp kunnen tegen een kleine vergoeding hun jerrycans laten vullen. Deze inkomsten dekken vervolgens de kosten voor onderhoud van het station en de benodigde kwaliteitscontroles. Na 1,5 jaar is het waterstation al financieel zelfstandig. Zo zorgt ICS er voor dat elk waterstation langdurig en volgens de strengste kwaliteitsnormen water kan blijven zuiveren.

Helpt u mee om de in totaal 60 waterstations te realiseren? Hier vindt u meer informatie over ons waterproject in Cambodja en de mogelijkheid direct online te doneren.