Nieuw verkooprecord waterstation Sranal

Ter promotie van het pas geopende waterstation in Sranal, organiseerde ICS Cambodja een feestelijke middag met spelletjes, traditionele dans en allerlei mooie prijzen. Zo’n 350 mensen bezochten het evenement waar het vrolijk aan toe ging. Die middag werden maar liefst 81 flessen van elk 20 liter water verkocht, een nieuw record! Vanaf nu is het aan de lokale ondernemer die het waterstation runt de taak dit succes voort te zetten.

ICS streeft er naar om in de komende vier jaar 60 waterzuiveringsstations aan te leggen in de provincies Siem Reap, Oddar Meanchey en Kampong Thom. De eerste drie zijn inmiddels gerealiseerd, Sranal is er een van. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben meer dan 6 miljoen Cambodjanen geen toegang tot een betaalbare bron van behandeld water. Daarom drinken nog steeds veel mensen vervuild water uit rivieren en stilstaande beken met diarree en andere (ernstige) ziektes als resultaat.

Elk waterstation dat ICS opzet wordt gerund door een lokale ondernemer, bewoners kunnen tegen een kleine vergoeding recyclebare flessen schoon drinkwater kopen. De inkomsten uit de waterverkoop dekken vervolgens de kosten voor onderhoud en kwaliteitscontroles. Ons uitgangspunt is dat na 1,5 jaar het waterstation financieel zelfstandig moet zijn. Lees meer over ons waterproject in Cambodja.