Kick-off programma tegen huiselijk geweld

Vandaag is de officiële kick-off van het programma 'Integrale aanpak tegen huiselijk geweld'. Dit innovatieve project gaat plaats vinden in Chi Kraeng, een commune op het platteland van Cambodja. Medewerkers van ICS en partners TLC en TPO Cambodia kwamen vandaag bijeen.

Door de expertise van ICS en dat van de partners This Life Cambodia (TLC) en Transcultural Psychosocial Organisation Cambodia (TPO Cambodia) te combineren is het mogelijk de oorzaken van huiselijk geweld te adresseren. Het doel van de aanpak is preventie, het voorkomen van geweld tegen vrouwen en kinderen, en adequate hulpverlening aan slachtoffers van geweld. De kracht van het project zit 'm in het mobiliseren en versterken van mensen zodat zij huiselijk geweld niet langer accepteren en zélf in actie komen.

Huiselijk geweld komt veel voor in Cambodja. De Cambodjaanse regering presenteerde onlangs de uitkomsten van het Violence Against Children Survey 2013, een grootschalig onderzoek naar fysiek, emotioneel en seksueel geweld tegen kinderen in Cambodja.

Lees hier meer over de innovatieve integrale aanpak van huiselijk geweld.