ICS in uw testament


Heeft u al eens nagedacht wat u wilt dat er met uw geld en bezittingen gebeurd na uw overlijden? Overweegt u misschien een goed doel te laten delen in uw nalatenschap? Met de online TestamentTest kunt u direct zien of een testament iets voor u is en hoe uw erfenis nu geregeld is. 

Het verschil tussen een legaat en een erfenis

Bij een legaat laat u een goed na, bijvoorbeeld een schilderij, een huis of een effectenportefeuille. Besluit u een legaat na te laten aan ICS dan staat in uw testament exact omschreven om welke waarde het gaat. Bij een erfstelling neemt u ICS op in uw testament als erfgenaam. U geeft dan zelf aan welk percentage van uw geld of van de waarde van uw bezittingen voor ICS bestemd is.

Hoe stel ik een testament op?

Voor beide vormen heeft u de hulp van een notaris nodig. U bespreekt met uw notaris uw exacte wensen. Hij of zij stelt voor u een eerste tekst op, daarin kunt u eventueel nog zaken wijzigen. Als de tekst helemaal naar uw wens is wordt het testament definitief gemaakt en ondertekend door zowel u als de notaris.

Wat doet ICS met uw nalatenschap?

Uw nalatenschap investeren wij in de economische en sociale ontwikkeling van boerengezinnen op het platteland van Oost-Afrika. ICS heeft de zogenaamde ANBI status: wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling. Het geld dat u nalaat aan ICS komt voor 100% ten goede aan onze missie omdat we als ANBI geen erfbelasting hoeven af te dragen.

Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 033 3030 250 of via e-mail: contact@ics.nl.