Kippenstartpakket

IMG_3353.JPG
Eieren en kip zijn voor veel arme boerengezinnen in Afrika een welkome aanvulling op een vaak eenzijdig weekmenu. Onze social agrarische onderneming Agrics biedt boeren in Kenia daarom de mogelijkheid om een kippenstartpakket aan te schaffen op krediet. Met tien kuikens, 40 kilo voer, tien meter gaas en twee trainingen kan de boer een eerste start maken met zijn eigen mini-kippenfarm. En wat de boer en zijn gezin niet zelf opeten wordt verkocht op de plaatselijke markt om er zo voor te zorgen dat het gezin ook een inkomen heeft.

De boeren betalen hun kippenpakket renteloos af in termijnen. Doordat de boeren zelf ook financieel bijdragen behouden zij hun waardigheid en trots en kunnen wij ontwikkelingswerk duurzaam maken. De inkomsten zorgen er namelijk voor dat onze social enterprise straks op eigen benen kan staan. Zo kunnen we de impact op het leven van boerengezinnen blijven vergroten en steeds meer boeren bedienen.

Help je mee?

Maar ondanks dat we op de goede weg zijn dekken de inkomsten de kosten nog niet. Het runnen van een grote kippenboerderij met duizenden kuikens, het zelf mengen van voer en het geven van de trainingen kost veel geld. Ondersteun je ons gedachtengoed en wil je bijdragen aan het mogelijk maken van kippenstartpakketten voor arme boerengezinnen in Kenia?

Met een kippenstartpakket kan een arme boer zijn gezin voorzien
van gevarieerdere voeding én werken aan een inkomen

Laat boeren bloeien, doneer nu!

2. Betaalwijze
3. Nieuwsbrief
4. Gegevens