Epe klimt voor water

Begin oktober gaan negen helden uit Epe de uitdaging aan: zij gaan Mount Kenya bedwingen, met 5.199 meter de hoogste berg van Kenia. Met hun actie Epe klimt voor Water zamelt het team geld in voor het waterproject in Maai Mahiu, wat ICS uitvoert in opdracht van Stichting Kenya Kinderen.

De toegang tot schoon drinkwater in Maai Mahiu, een plattelandsdorpje ten noorden van Nairobi, is al jaren een groot probleem. In opdracht van Stichting Kenya Kinderen is ICS van start gegaan met een vooronderzoek en testboringen om te bepalen of het haalbaar is om in deze 8.000 inwoners tellende gemeenschap, drie waterpunten te installeren. De testboringen moeten uitwijzen of de bron voldoende water bevat om er een duurzaam en rendabel watersysteem te kunnen bouwen. 

Maar het hele traject, van het vooronderzoek en het boren tot het aanleggen van een watertoren en leidingen, is enorm kostbaar. De negen deelnemers van Epe klimt voor water gaan zich keihard inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen om schoon drinkwater voor de bewoners van Maai Mahiu mogelijk te maken. Wil jij Marloes, Steven, Erwin, Jan, Cor, Diana, Piter, Do en Janet ook steunen? Ga dan naar de actiewebsite van Epe klimt voor water en volg hun avontuur op Facebook!


Steven Geerts in ICS shirt web.jpgSteven Geerts (27) is een van de deelnemers die in oktober vertrekt naar Kenia: “Tijdens mijn opleiding HBO Verpleegkunde heb ik vier maanden in Zambia gewoond en heb toen met eigen ogen kunnen zien hoe het leven in Afrika is. Het blijft voor mij onbegrijpelijk dat er nog altijd zo veel mensen zijn die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Een goede watervoorziening maakt het mogelijk dat mensen niet ziek worden, kinderen naar school kunnen en landbouwgrond geïrrigeerd. De hygiëne gaat vooruit. Water is leven!"

"Ik moet bekennen dat ik best graag lang onder de douche sta. Maar wat voor mij in Nederland zo normaal lijkt, is voor veel mensen verspilling van een kostbaar luxeproduct. Daarom kom ik uit mijn luie stoel en ga Mount Kenya beklimmen. Als deelnemer aan Epe Klimt Voor Water krijg ik de kans een bijdrage te leveren aan schoon drinkwater voor Maai Mahiu en zo de wereld een stukje mooier te maken.”