Top van Mount Kenya gehaald!

Deze negen helden uit Epe vertrokken in de eerste week van oktober naar Kenia om daar te starten aan de zware klim naar de top van Mount Kenya. Met zijn 5.199 meter is het de hoogste piek van Kenia. Het team heeft met deze tocht geld ingezameld voor ons waterproject in Maai Mahiu, wat ICS uitvoert in opdracht van Stichting Kenya Kinderen.

En zoals te verwachten was de beklimming zwaar! In 3,5 dagen klommen de Epenaren naar de top. "Superheftig" en "loodzwaar" waren twee van de reacties. Maar ze deden het maar mooi. In de weken voorafgaand heeft het team allerlei sponsors weten te strikken die financiële bijdrages hebben geleverd. De eindstand is nog niet bekend, maar die volgt ongetwijfeld snel.

Na de beklimming bezocht de groep ook de net geboorde bron. En dat de behoefte aan schoon drinkwater in dit 8.000 inwoners tellende dorp enorm groot is werd al snel duidelijk. Gesprekken met dorpsbewoners en bezichtigingen van het lokale ziekenhuis en weeshuis lieten niemand onberoerd. 

Wil je weten hoe ICS duurzaam werkende waterpunten realiseert? Lees er alles over op onze pagina over schoon drinkwater.