Het zonnetje in huis. Licht voor boeren

Minder dan 10% van de bevolking op het platteland van Oost-Afrika heeft elektriciteit. Als het donker invalt worden de kerosinelampen aangestoken. Maar deze sterk walmende lampen zijn niet alleen ongezond en duur in gebruik maar ook nog eens gevaarlijk. Zeker in een huishouden met kleine kinderen. De oplossing is simpel maar uiterst doeltreffend: lampen op zonne-energie! ICS biedt boeren verschillende modellen solarlampen op krediet aan.

De boeren betalen hun solarlamp renteloos af in termijnen. Doordat de boeren zelf ook financieel bijdragen behouden zij hun waardigheid en trots en kunnen wij ontwikkelingswerk duurzaam maken. De inkomsten zorgen er namelijk voor dat onze sociale onderneming - die naast lampen boeren ook voorziet in zaaigoed, mest en kippen - straks op eigen benen kan staan. Zo kunnen we de impact op het leven van boerengezinnen blijven vergroten en steeds meer boeren bedienen.

Maar ondanks dat we op de goede weg zijn dekken de inkomsten de kosten nog niet. Het inkopen van de lampen en de ingewikkelde distributie naar afgelegen gebieden kost veel geld. Ondersteunt u ons gedachtengoed en wilt u bijdragen aan het mogelijk maken van solarlampen voor arme boerengezinnen in Kenia en Tanzania?

PicMonkey Collage.jpg

Laat boeren bloeien, doneer nu!

2. Betaalwijze
3. Nieuwsbrief
4. Gegevens