We zijn winnaars van de NpM Innovator’s Challenge!

Agri-wallet en Geodatics hebben 125.000 euro aan prijzengeld ontvangen uit de Innovator’s Challenge van NpM, Platform for Financial Inclusion. Deze wedstrijd heeft als doel om de ontwikkeling van financiële diensten voor kleine boeren in ontwikkelingslanden te stimuleren, met behulp van geodata.

Agri-wallet en Geodatics werken samen  om op maat gemaakt landbouwkundig advies te leveren en daarop afgestemde leningen te verstrekken voor agrarische inputs zoals zaden en mest aan kleine boeren in Kenia.

Het initiatief combineert de geodata uit verschillende bronnen (waaronder satellieten) met sociaal-economische profielen en gewasmodellen om daarmee effectief, tijd- en locatiegebonden advies te kunnen bieden aan boeren, en tegelijkertijd het financiële risico voor de boeren, banken en andere bedrijven in de keten te verlagen.

Agri-wallet’s beproefde blockchain-oplossing geeft kleine boeren de mogelijkheid te sparen en te lenen voor agrarische inputs en verbindt ze met leveranciers en verwerkers. Geodatics’ ervaring in het combineren van diverse soorten data voor het geven van landbouwkundig advies  levert een sterke basis voor de ontwikkeling van nieuwe informatie en adviesdiensten. Samen zijn de partners perfect gepositioneerd om hun concept van toegepaste financiële producten werkelijkheid te maken.

Met het prijzengeld krijgen Agri-wallet en Geodatics de kans om hun concept uit te testen. Dit zullen ze doen in een pilot met West-Keniaanse soja- en maïsboeren tijdens het agrarische seizoen van 2019.

De NpM Innovator’s Challenge ‘Geodata for Inclusive Finance and Food’ is een initatief van NpM, Platform for Inclusive Finance, Rabobank Foundation, FMO, Bill & Melinda Gates Foundation en Accenture.


https://agri-wallet.com/
http://www.geodatics.net/