Mijn dochters, mijn trots!

In de regio Shinyanga, Tanzania, is ICS-SP gestart met het Skilful Parenting programma om geweld tegen kinderen te voorkomen. Ook startte een pilot project gericht op 8 groepen jonge vrouwen. Zij kregen ondersteuning bij het verkrijgen van juiste informatie over gender en middelen voor de economische versterking van hun gezin.

Monica is moeder van 5 kinderen, waarvan 2 meisjes in het middelbaar. Monica volgde het Skilful Parenting programma. De meisjes deden mee aan het pilot project “empowerment” van ICS-SP.

 “Voordat ICS kwam, was mijn relatie met mijn dochters een uitdaging. We spraken nooit over problemen die met kinderen te maken hebben. Na het volgen van de Skilful Parenting training, realiseerde ik me dat het belangrijk is om regelmatig met mijn kinderen te praten, vooral de meisjes. Onze meisjes werden veel ondersteund door ICS en kregen training en uitleg op het gebied van sexe gerelateerd geweld, seksuele gezondheid en hiv.”

Monica: “Mijn oproep aan alle ouders en verzorgers: Ouderschap is een uitdagende rol, maar door opvoedingsvaardigheden te leren, kun je moeilijke situaties op het gebied van ouderschap aan. Meisjes hebben andere behoeften dan jongens. We bereiden meisjes voor om moeder te worden, maar het is óók belangrijk om ze andere vaardigheden te leren, zoals zaken doen. Dank aan ICS om ons, ouders, te helpen de kracht en middelen te vinden die we als gezin nodig hebben om meisjes te ondersteunen.”