Skilful Parenting bekroond !

Skilful Parenting™ werd bekroond als een van de beste oplossingen voor geweld tegen kinderen. Dit programma van ICS-SP is door de regeringen van Kenia, Tanzania, Ivoorkust en Oeganda aangewezen om breder te worden ingezet!

Elk jaar krijgen ongeveer een miljard kinderen - ofwel een op de twee kinderen wereldwijd - te maken met een of andere vorm van geweld. Geweld veroorzaakt onmiddellijke schade en kan bijdragen aan gezondheidsproblemen en niet-overdraagbare ziekten die een leven lang meegaan, zoals hartaandoeningen en psychische stoornissen.
De COVID-19-pandemie heeft geleid tot meer geweld en minder toegang tot ondersteunende diensten voor mensen die geweld ervaren.

ICS-SP was uitgenodigd panellid voor het, in oktober gehouden, zeer succesvolle seminar van de Division of Global Health Protection (Afd. Wereldwijde Gezondheidsbescherming) van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
Meer dan 170 gezondheidswerkers wereldwijd namen deel en bespraken het verband tussen niet-overdraagbare ziekten en geweld, en enkele van de beste oplossingen op het gebied van geweldpreventie die in Afrika worden toegepast. Naast een aantal gerenommeerde sprekers, was ook onze directeur van ICS-SP in Nairobi, Beatrice Ogutu, spreker.