Kinderen helpen hoe hun ervaringen te delen

In de Life Skill trainingen geven we kinderen les over het leven. We leren ze hoe je met verschillende situaties kunt omgaan. De lessen bieden een veilige omgeving waar de kinderen belangrijke kennis opdoen die ze voor altijd met zich meenemen, zoals zelfbewustzijn, zelfzorg, bescherming tegen misbruik, besluitvorming, en kinderrechten.


ICS-SP werkt nauw samen met leerkrachten in het basisonderwijs om mogelijkheden te creëren waar kinderen dit soort levensvaardigheden kunnen leren. Tot op heden hebben we 22 scholen in Kenia en 20 scholen in Tanzania kunnen helpen. Op deze manier dragen we bij aan het opbouwen van een samenleving die de rechten en het welzijn van alle kinderen bevordert en beschermt.

Door openheid te creëren over misbruik en verwaarlozing op scholen, doorbreken we de taboes. We inspireren de leraren om maatregelen te nemen om pesten, lijfstraffen en misbruik op scholen te voorkomen en erop te reageren. We leren kinderen veilige methoden om zichzelf te beschermen.

 

 

 

Leerling Faith vertelt ons dat ze opgelucht is te zien dat alle kinderen weer naar school gaan, ondanks dat sommigen weg bleven vanwege problemen, waaronder tienerzwangerschappen. ‘Wat ik het fijnst vond aan de lessen in levensvaardigheden, is dat we daardoor nu opener met elkaar omgaan. We praten vrijuit over kwesties die zowel meisjes als jongens in onze gemeenschappen aangaan. We hebben ook geleerd hoe we problemen moeten aankaarten en hoe ermee omgaan’, aldus Faith.

  "We hebben nu onze levensvaardigheid-leraar. Hij leert ons veel over het leven en hoe we om moeten gaan met verschillende uitdagingen en problemen waarmee kinderen in onze gemeenschap worden geconfronteerd. We hebben ook veel geleerd over wat onze rechten en verantwoordelijkheden zijn. Ik vind de lessen heel fijn, omdat we leren over onze ervaringen te vertellen, zonder dat er geoordeeld wordt.”