ICS-SP groeit !

Om duurzame maatregelen voor kinderbescherming te kunnen waarborgen, werkt ons team in Afrika, ICS-SP, al meer dan 25 jaar nauw samen met en voor kinderen, de gemeenschappen, de overheid en andere relevante belanghebbenden in Afrika. We hebben belangrijke mijlpalen bereikt in het versterken van gezinnen en het beschermen van kinderen. Dat doen we door middel van gerichte programma's aangaande goed ouderschap, kinderarbeid, het uitbannen van geweld tegen kinderen, kindermisbruik, het vergroten van ouderbetrokkenheid, en levensvaardigheden op scholen en op gemeenschapsniveau.

We hebben ook geleerd van onze ervaringen en meer begrip van de behoeften van de gemeenschappen in Kenia, Tanzania en Ivoorkust. Om dit verder te helpen ondersteunen, zijn we dit jaar twee nieuwe programma's gestart over het uitbannen van kinderarbeid. De eerste is in Busia, een gezamenlijk project met Terre des Hommes, en het tweede  is het ‘National Parenting Program’ in Kilifi en Garissa, ondersteund door UNICEF.

Hierdoor zijn er negen nieuwe collega’s bijgekomen. In totaal zijn er nu bijna 40 medewerkers in de verschillende landen. Onze inspanningen en ieders steun zijn de sleutel tot verandering. We creëren een stimulerende omgeving waarin kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien.

ICS-SP is dankbaar voor de steun van onze donateurs. Dat maakt het voor ons mogelijk om interventies op het gebied van kinderbescherming te blijven verbeteren.