Kinderen en stress

Door middel van Life Skills Lessons hebben leerlingen van de Tieng're Primary School verschillende sessies kunnen volgen over communicatieve vaardigheden, besluitvorming, omgaan met stress, empathie, zelfbewustzijn en omgaan met emoties.

Zo ook Pendo. Door armoede en geldgebrek kon Pendo’s moeder niet voor het gezin zorgen sinds haar man was overleden. Zij wist niet wat ze moest doen toen ze achter bleef met vijf kinderen. Ze was bang haar kinderen te verliezen en het enige waarin zij hoop kon vinden was om Pendo naar het weeshuis te brengen. Dat verscheurde haar moederhart. Met de steun van ICS-SP kreeg zij de kans haar dochter weer naar huis halen.

“Ik verloor mijn vader en soms ben ik gestresst omdat mijn moeder het zich niet kan veroorloven om mij en mijn broers en zussen te ondersteunen. Omdat het leven zwaar was, werd ik naar een weeshuis gebracht. Soms wil ik het harde leven vergeten en via Life Skills kan ik met onze leraar levensvaardigheden praten als ik me gestresst voel. In onze lessen over levensvaardigheden hebben we geleerd hoe we met onze emoties moeten omgaan en hoe we over onze gevoelens kunnen communiceren. Ik kan mijn moeder, leraren en vrienden gemakkelijk over mijn gevoelens vertellen en ze helpen me om de stress te overwinnen. Ik heb nu betere cijfers omdat ik weet hoe ik om hulp moet vragen in plaats van alleen maar te blijven huilen. Mijn vrienden en ik praten en delen onze problemen en hierdoor voel ik me beter, ben ik gelukkiger en het maakt mijn moeder gelukkig”, zegt Pendo.