Leerzaam bezoek Skillful Parenting project

Begin deze week bezocht Karisia Gichuke van de Bernard van Leer Foundation ons Skillful Parenting project in Tanzania. Nieuwsgierig naar de onconventionele aanpak van ICS reisde ze af naar Lingeka, een afgelegen gebied dat zelden bezocht wordt door buitenlanders en toeristen. Haar meest prangende vraag: wat motiveert individuen om mee te doen aan een Skillful Parenting cursus.

ICS richt zich met de training in de eerste plaats op ouders die lid zijn van een van de boerengroepen van Agrics. Het contact is er op die manier al, wat het eenvoudiger maakt ook andere cursussen te bieden. Door economische en sociale activiteiten samen te laten vallen ontstaat een meerwaarde die zowel de welvaart als het welzijn van mensen positief beïnvloed. Karisia Gichuke schreef een (Engelstalige) blogpost over haar bezoek en ervaringen.

Een veilige en stabiele thuisomgeving is van groot belang om kinderen tot positieve volwassenen op te kunnen laten groeien. Dit is echter niet vanzelfsprekend voor veel plattelandskinderen in Kenia en Tanzania. Door gebrek aan informatie zijn ouders in deze gebieden zich vaak niet bewust van de impact van opvoeding op hun kind. Als je ouders bewust maakt van de impact van een positieve opvoeding op hun kinderen, heeft dit een gunstige invloed op de sfeer binnen het hele gezin.

Meer lezen over ons Skillful Parenting programma in Tanzania en Kenia? Lees hier over onze aanpak.