Werken bij ICS

Vacatures


Op dit moment heeft ICS geen betaalde vacatures.


Stages


ICS is op zoek naar een social media stagiair(e)

Loop jij over van de goede ideeen en ben je in staat deze ideeen in een concreet plan te vatten? Schrijf je foutloos Nederlands en communiceer je ook prima in het Engels? Ben jij een creatieve, digitale knutselaar die met alle voorhanden zijnde tools en apps de mooiste banners, filmpjes, foto's en grafiekjes in elkaar draait? Heb jij oog voor vormgeving en vind je het leuk om nieuwe dingen te leren en zelfstandig uit te pluizen? Dan maken we heel graag kennis met je!

Wie zijn wij
ICS is een ontwikkelingsorganisatie met economische en sociale programma's in Kenia en Tanzania. Onze sociale agrarische ondernemingen helpen boeren met het verbeteren van hun oogst en inkomen. Ons ouderschapsprogramma ondersteunt deze zelfde gezinnen om de sociale, emotionele en maatschappelijke effecten die armoede met zich meebrengt het hoofd te kunnen bieden en te zorgen dat hun kinderen (wel) de kans krijgen zich tot hun volle potentieel te ontwikkelen. We kunnen dit werk uitvoeren dankzij de steun van particuliere donateurs, Rotary clubs, fondsen en investeerders.

ICS heeft een eigen website, net als onze ondernemingen Agrics, Alizetics en Geodatics. Ook heeft elk van deze merken verschillende social media accounts: Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram. Het doel hiervan is om meer geinteresseerden naar de websites te lokken en zo onze naamsbekendheid te vergroten, evenals het aantal donaties. Het updaten van al deze kanalen vergt een goed doordacht plan, en daar hebben we jou voor nodig.

De opdracht
Je maakt een social media plan dat als basis dient voor het updaten van de verschillende kanalen voor het komende jaar. Bovendien maak je een start met het uitvoeren van het plan. Hoe vaak posten we iets, op welke toon en in welke taal, wat willen we bereiken met de berichten? Ook zet je Google Grants (Adwords voor goede doelen) en Google Analytics in om website bezoek verder te verhogen en te meten wat er gebeurt. Stop motion filmpjes, vloggen, ploggen of bloggen, een poll, een wedstrijd of actie: als jij ons kunt overtuigen dat dit bijdraagt aan onze doelen, dan gaan we er voor. Je gaat, in overleg met je stagebegeleider, aan de slag met het maken van updates en zo kun je je plannen meteen in praktijk brengen.

Wat vragen we van jou
Je studeert aan een (creatieve) communicatie opleiding op MBO+ of HBO niveau. Je bent minimaal een maand fulltime beschikbaar. Je bent zelfstandig, communicatief en kan strategisch denken. Bovendien ben je in staat je ideeen ook ten uitvoer te brengen.

Wat hebben we te bieden
We kunnen je een fijne, leerzame werkplek bieden in een klein maar enorm gedreven team. Je zult regelmatig contact hebben met onze Afrikaanse collega's. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng, maar natuurlijk ook hulp en begeleiding waar nodig. Ons ruime kantoor ligt op een steenworp afstand van station Amersfoort. Stageperiode in overleg, mogelijk vanaf begin september 2017.

Waar wacht je nog op?
Lijkt het je wat om voor een aantal weken of maanden het ICS team te komen versterken? Stuur dan vandaag nog een mailtje met daarin een korte motivatie, je eigen ervaringen met social media en je cv. We nemen dan spoedig contact met je op.

Contact
Je kunt je mail sturen naar jantien.houweling@ics.nl of, als je nog vragen hebt, bellen naar 033 303 02 50.Vrijwilligers


Woon je in Amersfoort of omgeving en lijkt het je leuk als vrijwilliger een paar uurtjes per week voor ICS aan de slag te gaan? Werkzaamheden kunnen zijn: assistentie bij donateursadministatie, assistentie bij communicatie, publiciteit en/of social media en bijvoorbeeld vertaalwerkzaamheden (NL/EN en omgekeerd). Bel naar 033 303 0250 of stuur een mail met je achtergrond en je motivatie naar Marjolein Hoekstra: marjolein.hoekstra-vanderham@ics.nl