Ouderschapstraining


Training_dag2_031.jpgOuders over de hele wereld hebben één ding gemeen; ze willen dat hun kinderen slagen in het leven, het beter doen dan zijzelf en vooral gelukkig zijn. Alleen zijn niet alle ouders in staat om te zorgen voor een omgeving waarin hun kinderen tot hun volledige potentieel kunnen opgroeien. Armoede, stress, maar ook schadelijke gebruiken zoals kinderarbeid en lijfstraffen maken het voor ouders in afgelegen plattelandsgebieden nog lastiger om een positieve opgroei omgeving te creëren voor hun kinderen.

Meer betrokkenheid bij kinderen

ICS biedt ouders en docenten op het platteland van Oost-Afrika een 12-weken durende training aan over opvoeding, ouderschap en de ontwikkeling van kinderen. Veel ouders hebben weinig tot geen opleiding en kopiëren de opvoedtechnieken die zij zelf ook hebben ervaren. Door samen met andere ouders opvoedingsmogelijkheden te onderzoeken, rollenspellen te spelen en het thema bespreekbaar te maken voelen zij zich gesteund om problemen aan te pakken en veranderingen door te voeren. De training heeft veel ouders doen inzien dat het belangrijk én leuk is om meer betrokken te zijn bij de ontwikkeling van hun kinderen.

"Ouders voelen zich bekwamer en zelfverzekerder en zijn zich
nu meer bewust van de belangrijke rol die ze spelen
bij de ontwikkeling van hun kind" - onderzoek Universiteit Utrecht

Luister mee

Journalist Andrea Dijkstra bezocht in 2017 een van de trainingen in Kenia en maakte er voor NPO Radio 1 De Ochtend de volgende reportage over:Help je mee?

Met jouw bijdrage kunnen wij ouders trainen om er zo voor te zorgen dat toekomstige generaties zich tot volle potentie kunnen ontwikkelen. Sinds 2012 hebben al meer dan 30.000 ouders de training gevolgd. Onze ambitie is om eind 2018 in totaal 50.000 ouders te hebben getraind. Help je mee om dat te bereiken?

Laat boeren bloeien, doneer nu!

2. Betaalwijze
3. Nieuwsbrief
4. Gegevens