Hoe ICS boeren laat bloeien


ICS gelooft in structurele ontwikkelingssamenwerking met boeren. Niet door hun problemen op te lossen, maar door hen de middelen te geven om dat zelf te doen. Door te vertrouwen op hun zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Zo doorbreken wij de vluchtigheid die internationale hulp vaak kenmerkt en zo zetten wij in op duurzame, economische en sociale groei.

Dat duwtje in de juiste richting; het is vaak maar een kleine ingreep, één die wel voor grote verandering kan zorgen. Een zaadje geeft meer perspectief dan een boterham. Een lening creëert meer verantwoordelijkheid dan een gift. En een training draag je langer mee dan medelijden. 

Onze unieke combinatie aanpak

Armoede is meer dan de afwezigheid van geld en eten. Door langdurige armoede en een gebrek aan toegang tot nieuwe kennis, blijven ongezonde en beperkende gebruiken binnen een gezin bestaan. Daarom werkt ICS tegelijkertijd aan:


Economische groei voor boeren

Om armoede te verslaan werken we met boeren aan economische groei. Met uw bijdrage bieden we hen landbouwproducten op krediet aan in combinatie met training. Het geld van de boer komt op termijn weer bij ons terug en wordt dan opnieuw geïnvesteerd om het programma uit te breiden naar meer boeren en nieuwe regio's. Dit leidt tot een eindeloos stimuleren van economische groei.


Versterken van boerengezinnen

ICS werkt met gezinnen en scholen aan een gezonde, veilige en stimulerende leefomgeving. Met uw bijdrage trainen we ouders, docenten en kinderen. Zo zorgen we ervoor dat toekomstige generaties zich tot volle potentie kunnen ontwikkelen.