Geschiedenis


Noodhulpacties wereldwijd

ICS is opgericht in 1980 en stond toen voor Internationaal Christelijk Steunfonds (ICS). De organisatie richtte zich volledig op noodhulp. Er werden hulpacties op touw gezet in onder meer Afghanistan, Pakistan, Libanon, Mozambique, Angola, Somalië, Oeganda, Vietnam, Laos en Cambodja.

Van steunfonds naar support

In 2004 is het tijd voor een nieuwe naam. ICS blijft maar de afkorting wijzigt in International Child Support. De reden van deze wijziging is dat de toevoeging 'christelijk' suggereert dat de hulp alleen voor christenen is. Maar ICS biedt internationaal steun, met een focus op kinderen, en opereert volledig los van geloof, ras en/of politieke overtuiging.

ICS anno 2018: driver of development

ICS%20Driver%20of%20Development%20logo.jpgIn de loop der jaren zijn de programma's en aanpak veranderd. Van een organisatie die ooit begon met het bieden van noodhulp is ICS nu uitgegroeid tot een van de pioniers op het vlak van social businesses in Oost-Afrika. We zetten sociale ondernemingen op die een lokale economie op gang brengen waar ook boerengezinnen onderdeel van uitmaken. Door ouderschapstrainingen leren we ouders hoe ze economische vooruitgang en een positieve opvoeding kunnen inzetten om de toekomst van hun gezin positief te beïnvloeden. Zo zetten we een keten van duurzame economische en sociale ontwikkeling in gang.

ICS: Driver of Development. Een naam die nog beter past bij het werk dat ICS doet. Ontwikkeling aanjagen en groeikansen scheppen: dat is wat ICS doet. Sinds 2012 is het ICS kantoor Nederland gevestigd in Amersfoort.