Wij zoeken impact investeerders


Agrics, een for profit social enterprise in Oost-Afrika en eigendom van ICS, bouwt aan een duurzame onderneming die kleinschalige boeren toegang biedt tot zaaigoed op krediet, innovatie, kennis en afzetmarkten. Agrics is uitgegroeid van een klein project dat 900 boeren in West-Kenia voorzag in maiszaden en kunstmest tot een onderneming die meer dan 35.000 boeren een breed aanbod biedt aan agrarische inputs en services op krediet.

Agrics is uitgegroeid tot een duurzame onderneming
die meer dan 35.000 boeren bedient in Kenia en Tanzania


Agrics richt zich op het vergroten van het gezinsinkomen en voedselzekerheid van boerengezinnen en op het realiseren van voldoende gevarieerde voeding. Moderne agronomische trainingen, gecertificeerde zaden op krediet en het slim inzetten van innovaties verbeteren de oogst van de boer en daarmee zijn inkomen wat vervolgens ook kan bijdragen aan toegang tot (betere) gezondheidszorg en onderwijs.

Break- even punt in zicht

Het break-even punt is inmiddels in zicht voor Agrics. Naar verwachting zal Agrics Kenya eind 2017 voor het eerst winstgevend zijn. Agrics heeft de potentie om op te schalen en haar activiteitenportfolio uit te breiden om zo uit te groeien tot een marktleider in agrarische inputs op krediet in Oost-Afrika.

Om door te kunnen groeien naar 100.000 boeren in 2021 is een investering nodig van EUR 2,5 miljoen. Daar hoort ook uitbreiding bij naar Oeganda en opschaling binnen Kenia en Tanzania. Investeringen kunnen bestaan uit (een combinatie van) werkkapitaal, leningen en/of aandelen.

Informatie en contact

Kijk ook eens op de landbouwpagina op deze site of de Engelstalige Agrics website. Bent u geïnteresseerd om te investeren in Agrics of wilt u vrijblijvend de Agrics Investor Brief (in het Engels) ontvangen met uitgebreide informatie? Neemt u dan contact op met Violanda de Man, portfolio manager agribusiness, violanda.deman@ics.nl / +31 (0)6 109 893 55.