Nieuws

Advies op maat per sms

In het afgelopen weekend kregen duizenden boeren een smsje toegestuurd met daarin een advies op maat over het beste moment om hun maisvelden voor een tweede keer te bemesten.

lees meer

ICS pakt hiv onder jonge meiden aan

“Vóór het einde van 2018 wil ICS het aantal HIV besmettingen onder jonge vrouwen op het platteland van Kenia en Tanzania met 40% hebben teruggebracht.” Dat schreven we in de nieuwsbrief van oktober 2016, hoog tijd voor een update.

lees meer

  • Kleren maken de man

    Begin oktober bezocht directeur Ronald Messelink het lokale ICS kantoor in Tanzania. Natuurlijk trok hij er ook op uit: de velden in. Om kennis te maken met boerengroepen, hun verhalen te horen en hun akkers te bekijken. Lees hier zijn persoonlijke verhaal.

    lees meer

  • Goed ouderschap als wapen tegen kinderarbeid

    Om een halt toe te roepen aan kinderarbeid op cacaoplantages in Ivoorkust gaat ICS haar training en expertise rondom ouderschap inzetten. Samen met partnerorganisaties, de Ivoriaanse overheid en twee grote spelers uit de cacao-industrie willen we in 2025 kinderarbeid definitief uitbannen.

    lees meer

Valse e-mails 'vanuit' ICS in omloop

Veel mensen hebben in de afgelopen dagen een e-mail ontvangen, zogenaamd afkomstig van onze directeur Ronald Messelink, die voor ICS Card Services Fraudepreventie zou werken...

lees meer