Jaaroverzicht: De impact van 2021

Klik hier voor een overzicht van de resultaten in 2021

 

Directeur Leonard Zijlstra blikt terug op 2021

2021 is een jaar van verandering geweest voor ICS. In maart werd Terre des Hommes officieel onze partner dankzij een samenwerkingsovereenkomst. Sindsdien delen we dezelfde Raad van Bestuur en Toezicht en zijn we verhuisd naar het hoofdkantoor van Terre des Hommes, die ook de ICS donateursadministratie voert. Zo kunnen we de kosten in Nederland laag houden en zo veel mogelijk geld beschikbaar stellen voor de projecten in Afrika.

Ons team in Afrika, ICS-SP, heeft nu naast haar eigen projecten ook een gezamenlijk project met Terre des Hommes in Afrika. Zoals we eerder in onze nieuwsbrief al schreven, betekent dat een grotere reikwijdte. Door inhoudelijk intensief samen te werken, kunnen we veel meer bereiken voor kinderen en hun families.

Helaas hebben we in 2021 ook weer met COVID-19 te maken gehad. De implicaties van de pandemie op de inspanningen en activiteiten van ICS-SP zijn enorm, waardoor het werk, de programma's en activiteiten werden teruggeschroefd. Om grote tegenslagen te voorkomen, heeft ICS-SP implementatiestrategieën aangepast en gezorgd voor alternatieve- en ondersteuningssystemen voor kinderen, gezinnen en gemeenschappen.


                


Kinderen, jongeren en gezinnen, vooral degenen die kwetsbaar zijn, blijven de komende jaren nog last houden van de diepgaande directe en indirecte gevolgen van de pandemie. Tijdens deze ongekende tijden werd onze rol van het grootste belang, niet alleen bij het bestrijden van de impact van COVID-19 op kinderen en hun families, maar ook bij het voortzetten van ons mandaat’, aldus Beatrice Ogutu, directeur van ICS-SP.Heel veel dank aan alle donateurs!

In de Infographic ziet u wat wij dankzij uw steun, en ondanks de COVID-19 tegenslagen, hebben kunnen realiseren

Wij hopen dat u, net als ons team, trots bent op wat we samen hebben kunnen bereiken en hopen ook in 2022 weer op uw steun te mogen rekenen.