ICS in uw testament


Heeft u al eens nagedacht wat u wilt dat er na uw overlijden met uw geld en bezittingen gebeurt? Misschien overweegt u om een goed doel te laten delen in uw nalatenschap. Wat zijn de voordelen en hoe werkt dat precies?

Geen erfbelasting

ICS heeft de zogenaamde ANBI-status. Dit betekent dat wij een Algemeen Nut Beogende Instelling. zijn. Dit heeft als direct gevolg dat het geld dat u nalaat aan ICS voor 100% ten goede komt aan onze missie. Wij komt doordat wij geen erfbelasting hoeven af te dragen. Uw nalatenschap investeren wij graag in de economische en sociale ontwikkeling van boerengezinnen op het platteland van Oost-Afrika.

Het verschil tussen een legaat en een erfenis

Bij een legaat laat u een goed na, bijvoorbeeld een schilderij, een huis of een effectenportefeuille. Besluit u een legaat na te laten, dan staat in uw testament exact omschreven om welke waarde het gaat. Bij een erfstelling neemt u ICS op in uw testament als erfgenaam. U geeft dan zelf aan welk deel van uw geld of van de waarde van uw bezittingen voor ICS bestemd is.

Hoe stel ik een testament op?

Voor het opstellen van een testament neemt u contact op met een notaris. U bespreekt uw exacte wensen, waarop de notaris de eerste tekst voor het testament voor u opmaakt. Als de tekst, na eventuele wijzigingen, helemaal naar wens is, wordt het testament definitief gemaakt en ondertekend door zowel u als de notaris.

Wij helpen u graag verder

Heeft u nog vragen? U kunt ons bereiken via telefoonnummer 033 3030 250 of via e-mail: contact@ics.nl.