Ouderschap én landbouw in 1 project

Positief ouderschapstraining voor 4.000 Agrics-boeren

Met financiële ondersteuning van Grand Challenges Canada, zijn ICS SP en Agrics een gezamenlijk project gestart om duizenden klanten van Agrics te trainen op het gebied van positief ouderschap. In dit project komen beide pijlers van ICS bij elkaar: positief ouderschap én landbouw.

Agrics heeft 4.000 van haar kleinschalige boeren met kinderen onder de 5 jaar uitgenodigd om deel te nemen aan een reeks positief ouderschapstrainingen. Het opvoeden van kinderen is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet op het platteland van Kenia waar armoede, geweld en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen deel uitmaken van het dagelijkse leven. Door positief ouderschapstraining te combineren met ondersteuning in het boerenbedrijf (het leveren van zaden en mest op krediet in combinatie met agronomische training) pakken we niet één, maar twee oorzaken aan van langdurige armoede.

2019 nws okt - Training_dag2_021.jpg

Kennis en inzicht
De training gaat niet over wanneer je een goede ouder bent. Het geeft ouders wel inzicht in hoe kinderen zich ontwikkelen en wat ze daarbij nodig hebben. Door middel van groepsdiscussies en praktische opdrachten worden de deelnemende ouders en verzorgers uitgenodigd om na te denken over hun rol in het groei- en ontwikkelingsproces van hun kinderen. Daarnaast krijgen ze natuurlijk de benodigde kennis aangereikt.

Planning
Zowel de levering van zaden en mest als de landbouwtrainingen hebben afgelopen seizoen plaatsgevonden. Nu de oogst voorbij is en er een rustigere periode voor de boeren aanbreekt, gaan de ouderschapstrainingen van start. Deze zullen doorlopen tot het eind van het jaar, wanneer het volgende agrarische seizoen weer aanbreekt.